Traductor!

Vídeos!

10 de març 2008

ZP guanya gràcies a Catalunya i Chacón es compromet a aconseguir un millor finançament

Zapatero guanya les eleccions gràcies als 25 diputats aconseguits a Catalunya pel PSC. CiU guanya un diputat i es converteix amb 11 diputats en tercer grup parlamentari al Congrés. ERC és la gran derrotada en perdre 5 diputats
La cap de llista per Barcelona del PSC, Carme Chacón, s'ha compromès a aprofitar la victòria obtinguda a Catalunya, que ha permès a José Luis Rodríguez Zapatero guanyar en el conjunt de l'Estat, i aconseguir un sistema de finançament "més just per aquest país". En declaracions aquest matí a Catalunya Ràdio, Chacón ha admès el compromís d'aconseguir que el govern espanyol publiqui les balances fiscals per aclarir què aporta Catalunya a la resta de l'Estat i que en rep.

Amb un 99,99% de vots escrutats, el PSOE ha guanyat les eleccions amb 169 escons. El PP en treu 153; CiU, 11; PNB, 6; ERC, 3; IU, 2; CC, 2; BNG 2; Na-Bai, 1, i UPiD, 1. A Catalunya, els resultats, amb el 100% escrutat, són els següents: PSC, 25; CiU, 11; PP, 7; ERC, 3 i ICV 1.

Les urnes van emetre ahir un veredicte clar: el guanyador del duel és José Luis Rodríguez Zapatero i el perdedor és Mariano Rajoy, però la diferència entre l’un i l’altre és idèntica que la del 2004: 16 diputats. La del líder del PSOE, en les seves segones eleccions generals, va tornar a ser una victòria curta, com l’anterior. Tot i acostar-se més a la majoria absoluta, els cinc diputats de més aconseguits, en passar de 164 a 169, l’obligaran a buscar altra vegada aliats a la cambra. El PP, per la seva banda, tot i l’increment també de 5, en passar de 148 a 153, queda per sota de les seves expectatives de tancar el “parèntesi” del 2004 i guanyar-li la partida als punts a Zapatero. I, per tant, haurà de passar-se quatre anys més a l’oposició.
per part meva, com a bona independentista, em sap greu que esquerra republicana hagi perdut tants escons. però me n'alegro de que: LA GAVIOTA VOLÓ i no ens manarà durant quatre anys.